Mange synes at det å bo på et All Inclusive-hotell ikke er noe særlig, og det er ulike grunner til det. Ofte hører jeg de samme påstandene, og veldig ofte er de rett ogs slett feil. Jeg har selv bodd på flere All Inclusive-hoteller, og gjør det gjerne igjen! Her er noen av argumentene jeg ofte hører:
- Kjip mat
- Mat som blir liggende lenge
- Buffeter er ofte kilde til magesyke
- All inclusive ødelegger lokalt næringsliv
Feil! Feil! Og feil! All inclusive er ikke som veldig mange tror! La meg knuse noen myter:
Kjip mat
Jeg har ikke vært på et eneste all inclusive hotell som ikke har god mat. Utvalget kan variere ja, men jeg finner alltid noe jeg liker. Det er viktig å huske at kokker på all inclusive-hoteller må tross alt lage mye mat til mange mennesker, og det må passe «alle». I sommer var vi på nye TUI Sensimar Zante Maris, og de hadde virkelig helt fantastisk mat. Veldig mange hoteller har også 24 timers roomservice med et godt utvalg. Hoteller skreddersydd for barnefamilier har naturligvis mye som er særlig barnevennlig mens voksenhoteller har et annet utvalg. Les deg gjerne opp på hva ditt hotell tilbyr så er det enklere å styre sine egne forventninger

Alt med feta ost, please! 
En brøkdel av dessertutvalget 
Pool-Break på Culinarium 
Litt lokal oliven? 
Mat blir liggende lenge
Dette er jo bare ulogisk. Et hotell som for eksempel har en lunsjbuffet serverer maten i et gitt tidsrom der gjester forsyner seg hele tiden. Problemet er vel heller at favorittmaten går fort unna 🙂

Frokostbuffet på JW Marriott i Phu Quoc 
Buffeter er ofte kilde til magesyke
Dette henger jo ofte sammen med antakelsen over, at mat blir liggende lenge og dermed blir du syk. Når man reiser helt til utlandet blir man møtt med mye nytt, heldigvis, bakteriefloraen er en helt annen, du spiser mat du ikke er vant til og du lever generelt annerledes enn her hjemme – DET kan føre til at du reagerer, ikke at hotellet tilbyr buffet.
All Inclusive ødelegger for lokalt næringsliv
Dette er også basert på uvitenhet, sorry. All Inclusive-hoteller ansetter opp til dobbelt så mange ansatte som et vanlig hotell som tilbyr halv- eller helpensjon. Disse er også som regel folk fra området. Med det får flere unge en stabil inntekt og yrkestrening som kan gagne de senere i livet. Lokale får mulighet til å planlegge livene sine på en annen måte enn å drive en kiosk med uforutsigbar inntekt.
All inclusive hoteller handler også mye av maten sin lokalt. Frukt, grønnsaker, kjøtt og annet forsøker man å kjøpe fra området man er i. Både fordi det er økonomisk gunstig, og fordi de ofte produserer veldig gode varer.
Og hvorfor skulle ikke folk som bor på All Inclusive bevege seg ut av hotellområdet for å nyte lokal mat og opplevelser? Dagens reisende vil oppleve stedet de er på, med det følger naturligvis at man også legger igjen penger andre steder enn kun på hotellet. Mange setter pris på å ha det man ønsker lett tilgjengelig, og så kan man gå ut og spise de dagene man ønsker det. Det ene utelukker ikke det andre.

Frokost ved bassenget?
Så, antakelsen er feil! Du kan trygt nyte et All Inclusive hotell med god samvittighet 🙂
Her er noen av mine favoritter:
